perjantai 16. joulukuuta 2011

Eka lukukausi nyt takana!

No niin, nyt se on sit ohi. Ensimmäinen, uskomattoman upea lukukausi Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Tällä hetkellä istun Istanbulin lentokentällä odottamassa jatkolennon lähtemistä. Fiilikset on haikeat, eilen piti hyvästellä niin monta hyvää ystävää. En olisi ikinä uskonut millaisia hienoja kokemuksia ja ystäviä tulisin vain neljässä kuukaudessa saamaan. Olo on jotenkin tosi epätodellinen tällä hetkellä. Toisaalta olen innoissani, että pian näen perheen ja ystävät pitkästä aikaa mutta toisaalta on todella haikea olo jättää tämä lukukausi taakse.

En oikein tiedä miten summaisin parhaiten tämän lukukauden. Opintojen puolesta ei ehkä opintopisteitä tullut niinkään paljoa, mutta kurssit olivat mielestäni sisällöltään antoisia. Opin puhumaan vähän koreaa tämän syksyn aikana, vaikka jatkuvat aamuherätykset söivätkin motivaatiota. Opin paljon asioita Pohjois-Koreasta ja ylipäätään Itä-Aasian poliittisesta tilanteesta International relations of North Korea -kurssilla. Lempikurssini oli kuitenkin E-government, joka on ollut ehkä itselleni mielenkiintoisin kurssi koko yliopistourani aikana. Ehkäpä kiinnostus näkyy siinä, että kurssin proffani kysyi, haluaisinko kevätlukukaudella tehdä hommia hänen tutkimusassistenttina^^

Opintojen puolesta siis varsin antoisa lukukausi enemmänkin laadullisesti kuin määrällisesti. Kevätlulukaudella yritän kohentaa sitten myös tätä määrällistä puolta enemmän. Mutta paras osa ei suinkaan ollut opinnot, vaan kaikki lukemattomat kokemukset ja uudet ystävät. Erityisesti jäivät mieleen reissut Jejulle, Busaniin ja Tokioon, benji-hypyn tekeminen, vaellusreissut, templestay, retki DMZ:lle, kylpylät ja lukemattomat ihanat illalliset ravintoloissa sekä opiskeluhetket ystävien kanssa kahviloissa.

Viimeiset viikot täällä meni uskomattoman nopeasti, sillä piti yrittää ostaa vielä kaikki tuliaiset ja joululahjat, opiskella final exameihin (mitkä meni aika hyvin mielestäni), yrittää nähdä kaikkia kavereita vielä vikan kerran sekä pakkailla. Aikaa juurikaan ylimääräisille aktiviteeteille ei ollut. Viimeiset päivät vietin kuitenkin rentoutuen kylpylässä ja järjestämällä viimeisen ison illallisen kaikille vaihtareille kiitoksena tästä lukukaudesta. Ilta olikin varsin mainio.

Kaiken kaikkiaan jo tää ensimmäinen vaihtolukukausi ylitti ehdottomasi odotukset. Soul kaupunkina on erittäin hyvä paikka elää ja tykästyn hetki hetkeltä kaupunkiin enemmän. Soul kaupunkina on todella turvallinen, julkinen liikenne toimii loistavasti (erityisesti Soulin metro on paras ikinä!), ihmiset on erittäin ystävällisiä ja avuliaita, vaikka eivät puhuisikaan englantia ja tekeminen täällä ei taatusti lopu. Soulin lukemattomat ravintolat ja kahvilat erityisesti viehättävät itseni kaltaista kulinaristia. Elämänmeno on täällä kieltämättä erilaista kuin Suomessa, mutta ei mitenkään huonolla tavalla. Kaupunkikuva ei ole vielä niin länsimaalainen kuin voisi kuvitella, mutta se on mielestäni vain positiivinen asia. Soulista yhä löytyy temppeleitä ja paljon nähtävyyksiä. Yksi asia mikä myös yllätti on Etelä-Korean luonto, mielestäni Koreasta löytyy todella kauniita paikkoja. Kaiken kaikkiaan maana todella mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen! Olen onnellinen, että saan viettää täällä vielä toisen, toivottavasti yhtä hienon lukukauden kuin tämäkin. Nyt kuitenkin lähden joulun viettoon takaisin kotikonnuille. Tarkoitus olisi palailla asiaan sitten ensi vuoden puolella. Ihanaa joulua kaikille! Loppuun vielä kuvia viimeisiltä viikoilta:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti