maanantai 2. heinäkuuta 2012

Suomeen paluun fiiliksiä

Heipähei,

Nyt on siis tullut oltua tasan kaksi viikkoa Suomessa ja aika täälläkin tuntuu lentävän. Kun saavuin Suomeen, oli olo todella epätodellinen. Tuntui, että missään ei ole ihmisiä ja koko Suomi tuntui pelkältä yhdeltä suurelta metsältä (kun tottuu miljoonakupungin maisemaan, on Suomi oikeastikin juuri metsää suurimmalta osin). Vaikka ensimmäinen paluufiilis oli pieni ihmetys, meni se pian ohi kun saapui tuttuihin maisemiin Jyväskylään. Ensimmäisten päivien aikana siis vain pyörähdin nopeasti Jyväskylässä hoitamassa parin käytännön juttua pois alata ja moikkaamassa pikaisesti muutamaa ystävääni. Muuten pari viikkoa meni juhannuksen vietossa Raumalla. Juhannus saaristossa oli varsin mainio, vaikka kelit ei ehkä olleetkaan parhaimman ja onnistuin vilustuttamaan itseni heti telttaillessa. Loppujuhannus menikin sitten kiltisti sisällä lautapelejä pelatessa ;)

Suomeen palatessa ei oikeastaan ole tullut suurempaa kulttuurishokkia, sillä mikäpä täällä Suomessa muuttuisi. Kaikki tuntuu enemmän tai vähemmän rullaavan samalla painollaan, ja harvemmin muiden elämässä mitään järisyttävää on tapahtunut. Fiilis onkin hassu, kun tuntuu kuin elämä Suomessa olisi ollut pause-nappulalla vuoden ajan ja nyt vain jatkaisin siitä pisteestä missä olin kun lähdin, ainakin melkein. Lisäksi paluushokkia tasoittaa ihanat ystävät ja perhe, joita on kiva nähdä pitkästä aikaa. Oikeastaan kesällä palaaminen taitaa olla paras mahdollinen ajankohta, sillä itse aion viettää kesän aika rennosti opiskellen ja rauhassa arkeen palautuen. Mikäs sen parempaa tapaa palautua Suomeen kuin ottaa tenttikirja kainaloon ja suunnata mökkeilemään.

Ainut asia, mikä on Suomessa ärsyttänyt huomattavasti tähän mennessä on sää. Elättelin mielessäni jotain ruusuista kuvitelmaa Suomen kauniista ja lämpimistä kesäpäivistä, mutta tähän mennessä on lähinnä ollut kylmää ja sateista. Lämpötilan pudotus Korean tasaisesta +30 asteen kuumuudesta tänne Suomen +15 asteeseen tuntuu kyllä hieman tylyltä. Noh, toivotaan että loppukesä olisi edes hieman parempi säätiloiltaan. Vaikka säät ei ole suosineet, on kesäinen Suomi silti hieman ystävällisempi paikka palata kuin talven harmaus. Suurempaa pudotusta todellisuuteen ei siis ole tullut, vaikka toki ikävöin monia asioita ja ihmisiä Koreasta, on fiilis nyt vahva että Suomessa on pitkästä aikaa ihan kiva olla. Tietyt asiat toimivat täällä kuitenkin niin hyvin ja saan pitkästä aikaa syödä taas ruisleipää ja lakritsijäätelöä <3

Loppuun vielä kuvia juhannuksenviettopaikastani Raumalta :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti