tiistai 30. elokuuta 2011

Perillä Soulissa!

No niin, nyt ollaan vihdoin Etelä-Koreassa virallisesti. Lento meni hyvin, vaikka 6 tunnin odottelu Istanbulin kentällä tuntui aika pitkältä ajalta ennen Soulin lennon lähtöä. Onneksi minulla oli matkaseuraa toisesta Jyväskyläläisestä Ewhaan lähtijästä. Nukuin lähestulkoon koko noin 10 tunnin lentomatkan Istanbulista Souliin, joten se matka sujui nopeasti. Lentokentällä minua vastassa oli paikallinen tutorini "Peace buddy", tyttö nimeltä Ha Yoon. Aivan ihana tyttö, hän oli hoitanut asuntolajärjestelyt ja kaikki mun puolesta, joten kun tultiin yliopistolle, heitin kamppeet vaan nopeasti huoneeseen ja käytiin sitten syömässä buddyni ja hänen ystävänsä kanssa. Ensimmäinen kosketus korealaiseen ruokaan oli mielenkiintoinen, mutta tykkäsin kovasti. Hieman tulista tosin.

Nyt toisena päivänä meillä oli aamusta orientaatiotilaisuus, lounas sekä kampuskierros muitten vaihtareitten kanssa. Illalla on sitten luvassa "Opening party", joka on meille vaihtareille ja meidän tutoreille. Vaihtareita täällä on ihan ympäri maailmaa, mutta eniten Kiinasta, Japanista, Yhdysvalloista sekä Saksasta. Suomalaisia täällä on yllättävän paljon, kolme on meitä Jyväskylän yliopiston opiskelijoita ja sen lisäksi on yksi tyttö Tampereelta, yksi tyttö Helsingistä sekä yksi poika Turusta. Joten suomeakin kuulee yllättävän paljon!

Valitettavasti en ole ehtinyt juurikaan ottamaan kuvia vielä muuta kuin huoneestani, jossa asun. Kämppikseni ei ole vielä tullut tänne, mutta hän nukkuu sitten oikeanpuoleisessa sängyssä. Huone on aika ankea ja täällä meidän asuntolassa jaamme meillä on yhteiset kylpyhuoneet ja vessat yhden käytävän kanssa. Ja yhdellä käytävällä asuu monta kymmentä tyttöä. Harmittaa, että itse asun Hanwoorin asuntolassa, joka on undergrad-opiskelijoille tarkoitettu. Suurin osa vaihtareista asuu toisella puolella kampusta, International housessa tai Grad-opiskelijoiden asuntolassa. Tää Hanwoorin asuntola on korkean kukkulan päällä, joten hyötyliikuntaa saa kyllä tänne kävellessä paljon. Lisäksi meidän asuntolassa on kotiintuloajat(!?), arkisin klo 23 ja viikonloppuisin klo 24. Voi vaatia ehkä hieman totuttelua neljä vuotta hieman itsenäisemmin asuneena...
Mutta tässä näin loppuun kuvia huoneestani, palaan myöhemmin asiaan lisäkuvien kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti