keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Vaihtovuosi avartaa

Viimeisiä päiviä toukokuusta viedään ja Suomeen paluu lähenee kovaa vauhtia. Onneksi tekemistä riittää, niin ei tarvitse liikaa murehtia Suomeen paluuta. Välillä mieleen kuitenkiin hiipii kysymys; miten tästä eteenpäin? Onneksi kävin joululomalla jo Suomessa ja huomasin että juuri mikään ei ollut muuttunut; perhe ja ystävät ovat edelleen siellä ja mitään mullistavaa ei poissaoloni aikana ole tapahtunut. Mutta se ulkoisista tekijöistä, suurin muutos on varmasti tapahtunut itsessäni tämän kuluneen lukuvuoden aikana.

Ehdottomasti vaihtoon lähtö on paras kokemus, jonka olen tähän mennessä elänyt. On edes vaikea verrata fiiliksiä vuoden takaiseen, näkemystä ja kokemusta on tullut liikaa, jotta sitä voisi edes sanoin kuvailla. Vuosi sitten en ollut koskaan käynyt edes Aasiassa, nyt on tullut käytyä seitsemässä Aasian maassa. Vuosi sitten en osannut syödä syömäpuikoilla, nyt syöminen haarukalla ja veitsellä tuntuu vieraalta. Vuosi sitten ystäväni koostuivat  vain suomalaisista, nyt minulla on ystäviä ympäri maailmaa. Vuosi sitten olin valmistunut kandiksi ja podin identiteettikriisiä opintojeni suhteen, nyt palaan Suomeen huomattavasti motivoituneempana ja toivottavasti pian maisterin paperit kourassa hienojen opintokokemusten jälkeen. Vuosi sitten koin olevani hukassa enemmän tai vähemmän tulevaisuuteni suhteen, mutta nyt palaan luottavaisempana, itsenäisempänä ja viisaampana Suomeen. Osaan paljon paremmin ottaa perspektiiviä moniin asioihin - ja osaan myös arvostaa monia itsestäänselvyyksinä pitämiäni asioita huomattavasti enemmän.

Olen toki oppinut lukemattoman määrän asioita Koreasta, kuten vähän kieltä, jonkin verran historiaa ja politiikkaa ja paljon korealaisesta kulttuurista. Silti koen, että arvokkaimmat muutokset vaihtovuoden aikana ovat tapahtuneet pääni sisällä. Fiilistä on vaikea kuvailla, mutta se on jotain, minkä varmaan käsittää varmaan paremmin jo Suomeen palattua. Kaiken kaikkiaan vaihtovuoteeni on mahtunut tuhansia uusia kokemuksia, satoja uusia tuttavuuksia ja kymmeniä uusia ystäviä. Olen kiitollinen jokaisesta täällä viettämistäni hetkestä ja erityisesti kaikista ihanista ihmisitä, joita olen matkani varrella tavannut. "Matkailu avartaa" on siis klisee hyvästä syystä ;)

Tässä vielä loppuun hieman kuvia viime viikonlopun reissustamme Soulin lähistöllä sijaitsevaan suureen huvipuistoon, Everlandiin. Teimme reissun kahden itävaltalaisen, kahden saksalaisen ja yhden japanilaisen vaihtarin kanssa. Jos tulevat vaihtarit lukevat tätä, voin lämpimästi suositella Everlandia, se on kaiken rahan arvoinen! Everlandia lukuunottamatta aika onkin mennyt lähinnä final papereita kirjoittaessa ja muuten vaan hengaillessa, joten enempää reissupäivityksiä ei ole tarjolla, mutta nauttikaa näistä kuvista!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti