perjantai 9. syyskuuta 2011

Hangul & muut kurssit

Hellou. Ajattelin nyt päivittää blogiin hieman kuulumisia, kun kurssit ovat vihdoin alkaneet kunnolla. Tää viikko on ollu aika raskas, takana on neljä kasin aamuherätystä (joihin Suomessa en oo tottunu) maanantaista torstaihin, sillä Korean kielen kurssi on joka aamu klo 8.00-10.45. Täytyy sanoa, että kurssi todellakin on erittäin intensiivinen, ensimmäisen viikon aikana olemme opetelleet jo kaikki Korean kielen äänteet ja aakkoset sekä opetelleet kirjoituasut. Tai ainakin olisi pitänyt opetella, itsellä ainakin riittää vielä työtä kaiken tuon muistelemisessa. Onneksi nyt meillä on pidennetty viikonloppu, sillä maanantaista tiistaihin on vapaata, koska täällä Koreassa juhlitaan kiitospäivää. Tarkoitus olisi käyttää ylimääräinen vapaa-aika opiskeluun sekä kierrellä hieman paremmin Soulissa, sillä itse kaupungissa ei ole tullut kierreltyä vielä liiaksi.

Korean kielikurssin lisäksi päädyin ottamaan seuraavat kurssit: International Relations of North Korea, E-government and administrative information sekä Tennis. En halunnut ottaa liikaa muita kursseja kielikurssin lisäksi, sillä haluan todella oppia korean kieltä (joka muuten on koreaksi Hangul,한글 ). Pohjois-Korean kurssi vaikutti ekan luennon perusteella juuri niin mielenkiintoiselta kuin odotinkin, mutta positiivisin yllätys kursseista oli E-government. Olin ajatellut jo Suomessa, että aihealuetta voisi olla kiinnostava tutkia lisää, mutta kurssin sisällön kiinnostavuus silti yllätti minut. Lisäksi proffamme oli aivan loistava, puhui todella hyvää brittienglantia ja oli monista muista paikallisista proffista poiketen opetustyyliltään paljon lähempänä eurooppalaisia proffia. Hän puhui, kuinka tärkeintä on oppia itse ilmiöistä ja syistä niiden takana kaiken ulkoa pänttäämiseen sijaan. Olin innoissani, että menin tälle kurssille, sillä vielä ennen luennon alkua vaiheilin hieman, että ottaisinko kurssin vai en. Onneksi olin järkevä ja menin kurssille. Ajattelin jopa, että aihealueesta voisi olla kiinnostavaa tehdä graduakin, joten pitkään itseäni vaivannut gradun ajattelemisen välttelemisprojekti saikin yllätyskäänteen. Hyvä näin.

Kurssit ovat siis alkaneet, joten tällä viikolla elämä Soulissa on hieman tasoittunut ja rauhoittunut. Tänään tosin olisi tarkoitus mennä hieman virkistämään kaiken opiskelun täyttämää päätä jonnekkin lähialueen kuppiloista muiden vaihtarien kanssa. Täällä Ewhan lähiympäristössä on onneksi paljon hyviä ravintoloita ja parin metropysäkin päässä täältä on Hongik-yliopiston aluetta, jonka ympäristössä on paljon siistejä klubeja ja baareja. Tänään on kuitenkin luultavasti luvassa vain kiltisi ruokailua. Tässä vielä loppuun pari kuvaa yhdestä Hongdaen alueen lukuisista ihanista kahviloista.
엠믹아 커피를 촴닏아 (suomeksi=Emmi pitää kahvista ^^)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti