keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Jeju-do

Hellou taas, yli viikon tauon jälkeen. Viimeisin viikko on ollut todella kiireinen. On ollut opiskelua, biletystä, lomailua sekä muutto uuteen asuntoon/huoneeseen. Ajattelin tähän blogiin hehkuttaa hieman Etelä-Korean eteläpuolella sijaitsevaa osittain autonomista (vrt.Ahvenanmaa) Jejun saarta. Päätimme puolitoista viikkoa sitten pienellä vaihtariporukalla, että lähtisimme viikonloppuna korealaisten suosimalle saarelle lomalle ja loppujen lopuksi matkaseurue koostui neljästä saksalaisesta, yhdestä ruotsalaisesta sekä allekirjoittaneesta. Lensimme perjantaina iltapäivästä Soulin Gimpon lentokentältä Jejulle. Matka taittui kohtuullisen vaivattomasti noin tunnissa ja menopaluu-lippu kustansi noin 80 euroa.

Jejun saarella kävimme perjantaina katselemassa vesiputouksia saaren eteläosassa, jossa myös hostellimme Jeju Hiking Inn sijaitsi. Etukäteisvaroitteluista huolimatta hostelli oli siisti ja erittäin kohtuuhintainen, sekä hostellin työntekijät olivat erittäin ystävällisiä. Lisäksi perjantaina söimme hostellin lähellä sijaitsevassa ravintolassa korealaista barbequeta, josta on tullut ehkä suosikkiruokani täällä. Barbequen voi koostaa lähestulkoon mistä tahansa lihasta/kalasta ja grilliruoka kypsennetään itse pöydässä seurueen mieltymyksiä vastaavaksi. Kun liha/muu vastaava on valmis, kasataan liha, riisi, kimchi ja muut haluamasi lisukkeet sekä kastikkeet salaatinlehden sisälle ja syödään yhtenä kokonaisena suupalana. Erittäin hyvää!





Lauantaina lähdimme saaren länsiosaan porukalla, sillä kuulimme että siellä olisi yksi Jejun parhaista rannoista. Huhut osoittautuivat oikeaksi, sillä täytyy sanoa että biitsi oli upea. Tässä kuva ihanasta rantamaisemasta.




Biitsi oli siis tosiaan upea. Kannattaa kuitenkin varoa myös Etelä-Koreassa aurinkoa, sillä saimme todeta jo muutaman tunnin biitsillä löhöämisen jälkeen, että aurinko oli polttanut meidät. Itse en palanut pahasti juuri mistään, mutta ruotsalainen tyttö sai pahan allergisen reaktion jopa auringosta. Joten muistakaa suojakertoimet! Sunnuntaina menimme vaeltamaan yhden vaihtarin kanssa saaren (ja Etelä-Korean) korkeimmalle vuorelle, mountain Hallalle. Näkymät vuoren huipulta olivat uskomattoman upeat. Olen ehdottomasti ihastunut patikoimiseen täällä Koreassa.

Maanantaina vielä hieman edellisen päivän patikoinnista väsyneenä päätimme mennä kylpylään vielä ennen iltalentoamme. Kylpylän hemmottelu tuli todella tarpeeseen väsyneille jaloille. Täällä Koreassa kylpylät ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja myös, yksi kylpyläreissu paremmassakin kylpylässä kustantaa n. 8000-10000 wonia eli n. 5-8 euroa.  Kaiken kaikkiaan Jejun saari on paikka, jota Koreassa ollessa ei kannata jättää väliin. Jos voisin suositella matkustamista vain yhteen kohteeseen täällä, olisi se ehdottomasti Jeju.

Nyt on kuitenkin karu paluu opiskelijan arkeen koittanut ja viime päivät on ollut opiskelua ja muuttohommia täynnä. Kunhan kotiudun uuteen asuntolaani, kirjoitan seuraavan blogin sitten asumisjärjestelyistä täällä Koreassa. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti