torstai 1. maaliskuuta 2012

Back in Seoul

Hellou!

Nyt on reissut reissailtu ja palasin tänne Souliin muutama päivä sitten. Reissun viimein osuus sujui Indonesiassa, jonne lensin 10.2. Ensin lensin Jakartalle, josta matka jatkui Sulaweden saaren pääkaupunkiin Makassariin. Makassaria minua odotti suomalainen ystäväni Tom, jonka kanssa reissasimme 2,5 vk Sulaweden saarella. Sulawesi on kyllä mainio paikka, lempikohteeni näistä Kaakkois-Aasian kohteista. Sulawedellä ei juurikaan turisteja näy, paikalliset ovat ystävällisintä porukkaa maailmassa ja Sulaweden saarelta löytyy täysin uniikkia kulttuuria sekä paljon luontoa viidakoista paratiisisaariin. Loistava kohde siis.

Ensin muutama yö vierähti Makassarissa. Kaupunki itsessään ei ole mikään ihmeellinen paikka, mutta kohokohta siellä oli ehdottomasti illallinen paikallisessa kalaravintolassa. En ole varmaan koskaan elämässäni syönyt niin hyvää kalaa kuin siellä! Makassarilta matka jatkui sitten pohjoiseen päin, Torajan aluetta kohti. Torajan alueella löytyy hullua meininkiä, paikalliset hautajaisseremoniat ovat saaren suurin nähtävyys. Valitettavasti me ei nähty seremonioita, mutta muuten tuli kierrettyä hyviä paikkoja Torajan ympäristössä. Erityisesti mieleen jäi kauniit maisemat pieniltä vuoristoteiltä sekä arkitehtuutisesti hullunkuriset paikalliset talot.

Torajan alueelta matka jatkui jälleen pohjoista päin ja kohti Togeanin saaria. Matkalla saarille olimme toisen yön paikallisen kalastajaperheen luona, jotka hyvää hyvyyttään tarjosivat väsyneille matkalaisille yösijan. Se oli kiva kokemus viettää ilta paikallisen perheen luona. Togeanin saaret olivat kuitenkin koko reissun kohokohta, en ole koskaan ollut niin kauniilla saarilla, missä hiekka on valkeaa, vesi kirkasta ja sinistä ja kauniit korallit ympröi paikkaa. 8 päivää hujahti uskomattoman nopeasti snorklaillessa ja riippumatossa köllötellessä. Majapaikkamme Poya Lisa Cottages oli myös täydellinen paikka lomailulle, äärettömän ystävällistä henkilökuntaa, erittäin hyvää ruokaa ja rento tunnelma sekä mukavat bungalowit. Lonely Planetissa sanottu sanonta: "It takes some determination to get here, but trust us, it takes much more deternmination to leave" piti kyllä Togean saarien kohdalla paikkansa. Olen täysin varma, että jonain päivänä palaan tuonne kauniiseen paratiisiin.

Paluu Souliin olikin pitkä saarilta, kolme päivää meni matkustaessa takaisin. Vaikka olikin todella haikeaa lähteä Togeanilta hienon reissun jälkeen, olin kuitenkin innoissaan Souliin takaisin pääsystä. Tuntuu tavallaan, että palaisi kotiin. Pääsin nyt vihdoin muuttamaan international houseen kampuksen sisälle ja kämppiksenäni on toinen suomalainen tyttö Salla, jonka kanssa halusimmekin hakea kämppiksiksi nyt kevääksi. Pari ekaa päivää on mennyt lähinnä asioita hoitaessa ja kursseja valitessa. Maanantaina alkaa kurssit varsinaisesti, joten tää eka viikko on vähän taas normaaliin arkeen palautumista.

Täytyy myöntää, että minulle tuli 2,5 kk talviloman aikan ikävä monia asioita Koreasta. Ensinnäkin tuli ikävä korealaista ruokaa paljon, sekä Soulin lukemattomia hyviä ravintoloita ja kahviloita. Tuli myös ikävä Soulin kaupungin hulinaa sekä julkista liikennettä (erityisesti Soulin metroa <3). Ja tietenkin ihmisiä. Olikin tosi outoa palata takaisin, kun vain pieni osa vaihtareista jäi tänne toisenkin lukukauden ajaksi. Uudet vaihtarit vaikuttaa kyllä mukavilta tyypeiltä, mutta varmaan enemmän tulee hengattua tällä lukukaudella meidän vanhojen tuttujen opiskelijoiden kesken, sillä ei ole enää energiaa ja kiinnostusta tehdä samoja asioita uudelleen (kuten nähtävyyskierroksia yms) kuin uutena opiskelijana. Olen kuitenkin varma, että tästäkin lukukaudesta tulee yhtä hieno kuin edellisestä :) Jälleen tähän loppuun saatte hieman kuvia mun viimeisestä osuudesta Kaakkois-Aasian reppureissulta, enjoy!

Makassarin satama

Rantepaon maisemaa pieniltä vuoristoteiltä

Torajan hullua arkkitehtuuria

Paikallinen kalastajakylä, jossa yövyimme

Bungalowimme terassinäkymää

Snorklailluretkellä paratiisirannoilla

Leppoisaa elämää

Lisää snorklailua kauniiisa maisemissa

Matkakumppanini Tom ottaa rennosti

2 kommenttia:

  1. wooww emmi!! I envy you!! jeje With good weather and crystalline water!! Enjoy!!

    Joana

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa olemme nyt avanneet uuden sukelluskeskuksen Togeanin saarille www.unauna-sanctum.com

    VastaaPoista